Wat is Groene Koers?

Groene Koers is het strategische communicatiebureau van Joost Bijlsma en zijn netwerk.

En wie is Joost Bijlsma?

Joost Bijlsma is een liefhebber van zeilen en de Waddenzee. Maar om met hem in zee te gaan hoeft u niet te houden van boten en water. Wel van avontuur, natuur en – letterlijk – sterke verhalen.

Wanneer moet u een afspraak met hem maken?

U vindt dat uw organisatie een scherpere, groene koers moet varen en u wilt die delen met uw medewerkers en de rest van de wereld.

Oh nee, een wijsneus die weet wat u anders moet doen…

Vrees niet. U blijft aan het roer en Joost stelt vragen aan u en uw collega’s/stakeholders. Hij luistert net zo lang totdat hij begrijpt waar uw organisatie naartoe wil en die koers in kaart kan brengen.

Een journalist?

Jazeker. Maar wel één die honderden ondernemers en ceo’s interviewde. En die tientallen boeken, tijdschriften en jaarverslagen ontwikkelde in opdracht van ondernemers en organisaties, waardoor hij een visie heeft op hoe u succesvol kunt opereren én communiceren.

Een alleskunner?

Allesbehalve. Joost focust vooral op vragen stellen, visie vastleggen en verhalen schrijven. Op terreinen waarin hij minder thuis is, huurt hij experts in, die ook zelfstandig werken. 

Hoe kan ik hem bereiken?

> Graag een afspraak

Over de man en zijn missie

Oprichter van Groene Koers is Joost Bijlsma, een ondernemerszoon geboren op een steenworp afstand van de Waddenzee.

De liefde voor de natuur en ondernemen is hem dus met de paplepel ingegoten. Daar komt bij dat in zijn DNA iets zit wat moet opkomen tegen onrecht. Na een afgeronde studie Nederlands Recht besloot hij dat niet als jurist te gaan doen maar als journalist. In dienst van het Friesch Dagblad, Elsevier BI en Weekblad Pers ontwikkelde hij zich als interviewer, hoofdredacteur en later ook als bladenmaker.

In 2006 richtte Joost Magma Publicaties op om vrij te kunnen zijn in de keuze van opdrachten. Met dat bedrijf is hij actief als auteur, communicatieadviseur, ontwikkelaar van publicaties en uitgever, voor bekende en minder bekende organisaties.

Vanaf 2018 opereert Joost ook onder de merknaam Groene Koers. Daarmee richt hij zich speciaal op ondernemers die hun duurzame visie willen vastleggen.

Qua activiteiten mag de loopbaan van Joost verscheiden zijn, er is één rode draad: duurzaamheid. Hij publiceert hierover en fungeert als jurylid bij awards (bijvoorbeeld: KWI-plaquette).

Zijn missie: via verhalen de overgang versnellen naar een economie die beter is voor ons allemaal.